Medarbetare hos Indra

Medarbetare hos Indra

Här kommer några frågor till en av Indras medarbetare, utifrån arbetet som personlig assistent

Linda Nordström som arbetar på Brynäs

Hur länge har du arbetat som personlig assistent? – Hos Indra har jag jobbat sedan hösten 2017 men generellt sedan 2005.

Varför blev du personlig assistent? – Det började med att jag arbetade på ett gruppboende och gick en kurs i olika funktionsnedsättningar. Där diskuterades mkt om personlig assistans och LSS och det väckte min nyfikenhet och jag bestämde mig för att prova på att arbeta med en person i taget i nära samarbete. Det är inget jag ångrat.

Vad är det bästa med jobbet? – Ingen dag är den andra lik och variationen på arbetsuppgifter är verkligen rolig och utmanande. Att arbeta i så nära relation till en annan person kräver ibland mkt av en själv. Men den känslan när man går av sitt arbetspass och känner att nu gjorde vi det tillsammans och det blev hur bra som helst och min kund somnar lycklig och känner att dagen varit meningsfull, de är helt underbara.

Vad finns det för nackdelar? -Det är många utmaningar och ibland svårigheter som man måste hitta lösningar på. Men hinder är till för att övervinnas.

Hur är din relation med brukaren? – Väldigt bra skulle jag nog säga, vi har förtroende för varandra och respekterar och hjälper varandra. Vi skrattar och har otroligt roligt, vi trivs bra ihop.

Vad brukar ni göra under ett vanligt arbetspass? – Oj vad brukar vi INTE göra under ett arbetspass. Det vara allt i från hygien, städ, tvätt och matlagning till ridlektioner, utflykter, massage och träning och social träning på tex stan.

Vad är ditt bästa tips till någon som ska börja jobba som personlig assistent? – Att vara lyhörd, visa respekt och ha roligt.